Articles in Category: wijnblog

claudia bisschops blogClaudia Bisschops is werkzaam bij het ministerie van defensie, is freelance auteur en afgestudeerd vinoloog-sommelier. Zij schrijft wekelijks een wijnblog waarin zij vanuit haar eigen ervaringen op luchtige wijze een kijk geeft op wijn en het leven als God in Limburg, waarbij zij u tevens voorziet van interessante achtergrondinformatie.

50 tinten rood...

Geplaatst op zondag 15 februari 2015

50 tinten rood...

Afgelopen week is de nu al ongetwijfeld meest besproken film van dit jaar in première gegaan. Ja precies, die! Op zich is het concept van tinten en kleurnuances niets nieuws. De wijnwereld verkeert al minstens in dimensie 4.0.

Wijntjuhh!

Geplaatst op zondag 01 februari 2015

Wijntjuhh!

Jaren geleden was het in een reclame de vraag der vragen die alle andere vragen overbodig maakte: biertjuhh? Ook wijn wordt meer en meer een drank voor ‘het gewone volk’, van vrienden onder elkaar. Gaat wijn de weg van het bier en wordt wijn wijntjuhh?

De wijnboer als sekssymbool!

Geplaatst op zondag 18 januari 2015

De wijnboer als sekssymbool!

De chefkok heeft een cultstatus. Een nieuwe groep playboys inclusief jetset-leven is opgestaan. Zou deze aanpak ook voor andere beroepen werken?

Wijnimport voor beginners

Geplaatst op donderdag 25 december 2014

Wijnimport voor beginners

Soms, heel soms, schat je situaties helemaal verkeerd in. Jezelf te hoog, de ander te laag. En voordat je het in de gaten hebt, sta je jezelf beteuterd af te vragen waar het mis ging.

Lekker.. een hybride!

Geplaatst op maandag 09 februari 2015

Lekker.. een hybride!

Bij het woord hybride denken de meesten onder u meteen aan een auto en aan het knappe staaltje techniek dat elektrische en fossiele brandstof met elkaar weet te combineren. De ampeloloog doet ook in hybrides, maar dan van een heel andere soort.…

De essentie van alcohol

Geplaatst op zondag 25 januari 2015

De essentie van alcohol

Wist u dat ons woord alcohol uit het Arabisch stamt? Net als algebra, alkali en nog een aantal andere woorden die met ‘al’ beginnen. Het lijkt een ironische speling van het lot gezien het verbod op alcohol in de Islam of is er meer..?

Het Duitse kwaliteitssysteem

Geplaatst op zondag 11 januari 2015

Het Duitse kwaliteitssysteem

Iedereen die ooit een wijnexamen heeft afgelegd, kan zich toen hij of zij Duitsland aan het bestuderen was, misschien nog wel de afkorting KSABET herinneren: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Eiswein en Trockenbeerenauslese.

Dornfelder. Nie wieder!

Geplaatst op zaterdag 20 december 2014

Dornfelder. Nie wieder!

Doet u dat wel eens? Uzelf op iets moois, leuks of lekkers trakteren? Gewoon om lief te zijn voor u zelf? Afgelopen weekend was ik aan de beurt.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons