Articles in Category: wijnblog

claudia bisschops blogClaudia Bisschops is werkzaam bij het ministerie van defensie, is freelance auteur en afgestudeerd vinoloog-sommelier. Zij schrijft wekelijks een wijnblog waarin zij vanuit haar eigen ervaringen op luchtige wijze een kijk geeft op wijn en het leven als God in Limburg, waarbij zij u tevens voorziet van interessante achtergrondinformatie.

Rosé, je moet het durven…

Geplaatst op zondag 19 april 2015

Rosé, je moet het durven…

“Ik zal het maar eerlijk zeggen: je vindt hem lekker of niet lekker. Daar zit niks tussen,” zei de vrouw van de wijnboer terwijl ze een glas Pinot Noir rosé inschonk. Marketeers zouden haar waarschijnlijk verbijsterd aankijken. Voor zoveel eerlijkheid heb je lef nodig! 

Wijn… waarom?

Geplaatst op zondag 05 april 2015

Wijn… waarom?

Terwijl de meesten onder u op eerste Paasdag de verplichte familiebezoekjes afwerken gevolgd door het inmiddels net zo onvermijdelijke ronddolen door IKEA op Tweede Paasdag, mag u deze dagen verwijlen bij de volgende kwestie: waarom drink ik wijn?

Klantenontbinding in drie stappen

Geplaatst op maandag 23 maart 2015

Klantenontbinding in drie stappen

Vorige week vertoefden mijn man en ik in het wijnwalhalla van Duitsland: Prowein. Een must voor iedereen die benieuwd is naar nieuwe wijnen, de banden wil aanhalen met zijn wijnboeren,  ongeremd wil proeven óf gewoon lekker lomp wil zijn naar zijn medemens. 

Port op de groei?

Geplaatst op zondag 01 maart 2015

Port op de groei?

Bent u binnenkort uitgenodigd voor de verjaardag van een peuter in uw familie of vriendenkring en u wilt origineel uit de hoek komen? Doe de kleine een mooie fles vintage port uit zijn of haar geboortejaar cadeau! (en vergeet ook uzelf niet)

Weer voor wijn

Geplaatst op maandag 13 april 2015

Weer voor wijn

Met een beetje mazzel zit u uit de wind in de zon te genieten van de eerste mooie lentedagen van dit jaar. Nu er even niets te klagen valt over het weer is dit een goed moment om uw kennis over het klimaat op te frissen, maar nu vanuit wijnbouw perspectief.

Riesling voor terroiristen!

Geplaatst op zondag 29 maart 2015

Riesling voor terroiristen!

Als u op zijn minst verstand van wijn wilt veinzen, dan zegt u terloops iets over het terroir dat zo prachtig in deze of gene wijn naar voren komt. Toch zijn er maar weinig terroirwijnen pur sang en misschien is Riesling wel de mooiste!    

Rode wijn, elixer voor eeuwige jeugd?

Geplaatst op zaterdag 14 maart 2015

Rode wijn, elixer voor eeuwige jeugd?

Op je tachtigste het strakke lijf en het fitte koppie van een vijfentwintigjarige. Voor velen ten prooi gevallen aan de jeugdigheidshype is dit dé droom. Ligt deze droom nu binnen handbereik simpelweg door een greep naar de fles? 

Veertig dagen zonder wijn!

Geplaatst op zondag 22 februari 2015

Veertig dagen zonder wijn!

Het carnavalsfeest is voorbij. Aswoensdag vormt het begin van de vastentijd. Veertig dagen tot aan Pasen, het feest van de opstanding. Veertig dagen de tijd voor soberisme, contemplatie en bezinning. 

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons