Articles in Category: wijnblog

claudia bisschops blogClaudia Bisschops is werkzaam bij het ministerie van defensie, is freelance auteur en afgestudeerd vinoloog-sommelier. Zij schrijft wekelijks een wijnblog waarin zij vanuit haar eigen ervaringen op luchtige wijze een kijk geeft op wijn en het leven als God in Limburg, waarbij zij u tevens voorziet van interessante achtergrondinformatie.

Homo alcoholicus

Geplaatst op zondag 02 augustus 2015

Homo alcoholicus

Wetenschappelijk onderzoek kan leiden tot schitterende resultaten. Het kan ook een mens aanzetten tot diepe overdenkingen over de oorsprong en de zin van het leven in zijn algemeenheid en zijn eigen leven in het bijzonder. Met schokkende resultaten tot gevolg…

What have the Romans ever done for us?

Geplaatst op zondag 12 juli 2015

What have the Romans ever done for us?

Wie ooit de film Life of Brian van Monty Python heeft gezien, zal zich ongetwijfeld de scène herinneren, waarin Reg, voorzitter van de People's Front of Judea, bijna hysterisch vraagt wat de Romeinen hebben bijgedragen aan het welzijn van de Israëlieten. Het antwoord is veelomvattend, maar niet compleet…

De bruisende weduwe

Geplaatst op zondag 28 juni 2015

De bruisende weduwe

Schaamteloos koketteert champagnehuis Pommery met zijn weelde en overdaad. Gewone stervelingen mogen zich voor een slordige twintig euro een uurtje wentelen in de droomwereld van Madame Pommery, de vrouw die het huis groot maakte. Hongerig naar het verhaal over haar succes, dorstig naar haar champagne.

Lekker fout!

Geplaatst op dinsdag 05 mei 2015

Lekker fout!

Jaren geleden sprak mijn rijsinstructeur de wijze woorden: “Alles waar te voor staat is niet goed, behalve tegoed op de bank.” Er is een flinterdunne lijn tussen goed en te, ook in wijnen.

Wijngaard zoekt vrouw!

Geplaatst op zondag 26 juli 2015

Wijngaard zoekt vrouw!

Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke wijnboeren? De wereld van het wijnboerisme wordt gedomineerd door mannen. Zelden prijkt in een wijnmagazine een vrouw trots op de foto. Misschien een idee voor een nieuw programma: wijngaard zoekt boerin, in plaats van boer zoekt vrouw…

Groen blaadje…

Geplaatst op dinsdag 07 juli 2015

Groen blaadje…

Gaat de zomervakantie naar Spanje, Italië of Frankrijk en bent u ook nog van de binnendoor-routes? Dan is de kans groot dat u zomaar tussen de wijnvelden terecht komt. Wat is er mooier om tijdens de picknick te genieten van een sappig, groen blaadje?  

Met lood in de schoenen….

Geplaatst op zondag 21 juni 2015

Met lood in de schoenen….

“Ik ben ziek en jij gaat dood aan kwikvergiftiging en lood”, zong Brigitte Kaandorp. Zou zij geweten hebben dat sommige Romeinen hun liefde voor rode wijn met de dood moesten bekopen? En dat zelfs keizers niet werden gespaard?

Vinosaurus

Geplaatst op zondag 26 april 2015

Vinosaurus

“Een paard, een paard! Mijn koninkrijk voor een paard!” Met deze absurde ruil zou Koning Richard III van Engeland gebedeld hebben om weer aan de gevechten deel te kunnen nemen.  Of liet Shakespeare hem dit zeggen? Hoe dan ook, Valkenburg heeft zijn eigen legendarische ruilverhaal.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons