Articles in Category: wijnblog

claudia bisschops blogClaudia Bisschops is werkzaam bij het ministerie van defensie, is freelance auteur en afgestudeerd vinoloog-sommelier. Zij schrijft wekelijks een wijnblog waarin zij vanuit haar eigen ervaringen op luchtige wijze een kijk geeft op wijn en het leven als God in Limburg, waarbij zij u tevens voorziet van interessante achtergrondinformatie.

De harde wetten van de wijnmarkt

Geplaatst op maandag 26 oktober 2015

De harde wetten van de wijnmarkt

De wijnmarkt in Groesbeek oogt gemoedelijk voor de nietsvermoedende bezoeker. Maar achter de façade van gezelligheid en sfeer gaat een keiharde wereld schuil waarin de wetten van de markt genadeloos zijn. De beginnende koopman moet een steile leercurve hebben, wil hij succesvol zijn. 

Napoleon onthoofdde… Champagne!

Geplaatst op vrijdag 09 oktober 2015

Napoleon onthoofdde… Champagne!

Napoleon is beroemd en berucht tegelijk. Aanbidders roemen hem om zijn geniale strategische inzicht, de noodzaak van het verzinnen van achternamen en het burgerlijk wetboek. Tegenstanders zien vooral een over het paard getild mannetje met hoogmoedswaanzin. Champagneliefhebbers danken de kunst van het sabreren aan hem.

BOB, daar blijf je voor thuis!

Geplaatst op zondag 06 september 2015

BOB, daar blijf je voor thuis!

De bewust onbeschonken bestuurder in Limburg heeft mazzel. Met een beetje geduld kan hij binnen afzienbare tijd overal in Belgisch en Nederlands Limburg terecht voor die andere BOB. De Beschermde OorsprongsBenaming. De vraag is alleen: hoe lang is afzienbaar?

Zwalk like an Egyptian

Geplaatst op zondag 23 augustus 2015

Zwalk like an Egyptian

Mijn jeugdheldinnen hadden een wereldhit met dit liedje en het bijpassende spastische dansje. Misschien moet je van vóór 1980 zijn om hier de genialiteit van te zien. Hoe dan ook, ik heb nooit begrepen waar het dansje vandaan kwam, maar ineens kwam het inzicht!

Full contact sabrage

Geplaatst op zondag 18 oktober 2015

Full contact sabrage

Nog even over de nobele kunst van het sabreren, waar ik vorige week al over schreef. Het kan namelijk snel een stuk minder nobel worden. Doembeelden van bloedbaden, chronische hoofdpijn en afgesneden ledematen dringen zich op. Don’t try this at home dus. Tenzij je weet waar je mee bezig bent.

Château Haru Grand Cru

Geplaatst op zondag 13 september 2015

Château Haru Grand Cru

De familie De Rothschild is groot. De beroemde bankiersfamilie uit de Bordeaux heeft inmiddels een Duitse, Engelse én Franse tak. Het had niet veel gescheeld of De Rothschildjes hadden ook nog een Nederlandse tak gehad. Is Nederland rijp voor Bordeauxse glitter en glamour? 

’s Werelds mooiste komt uit Limburg!

Geplaatst op zondag 30 augustus 2015

’s Werelds mooiste komt uit Limburg!

De lekkerste Pinot Gris van de Elzas in 2015 komt uit… Thorn, het witte stadje aan de Maas in Midden-Limburg. Wat is hier aan de hand? Is het gras bij de buren groener, is wat van ver komt lekkerder, beter en mooier? Op naar Thorn voor het antwoord.

Sweet sixteen!

Geplaatst op zondag 09 augustus 2015

Sweet sixteen!

“Slechte wijn is ideaal om ongewenste visite de deur uit te krijgen”, zo luidt een Frans spreekwoord. Goed om te weten. Schuif thuis bij een Fransoos aan en je weet meteen waar je aan toe bent. Misschien niet leuk, wel duidelijk!

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons