Articles in Category: wijnblog

claudia bisschops blogClaudia Bisschops is werkzaam bij het ministerie van defensie, is freelance auteur en afgestudeerd vinoloog-sommelier. Zij schrijft wekelijks een wijnblog waarin zij vanuit haar eigen ervaringen op luchtige wijze een kijk geeft op wijn en het leven als God in Limburg, waarbij zij u tevens voorziet van interessante achtergrondinformatie.

Kerst 2016 in restaurant Berg en Dal

Geplaatst op zaterdag 03 december 2016

Kerst 2016 in restaurant Berg en Dal

Goed voornemen: een wijnkelder

Geplaatst op zondag 27 december 2015

Goed voornemen: een wijnkelder

Terwijl u een ongetwijfeld fantastisch 2016 in knalt met een champagne of andere bubbel, neem ik u mee terug naar de Middeleeuwen. Champagne hadden de pausen in Avignon toen nog niet, maar wel een wijnkelder waar je ‘u’ tegen zegt. Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Een Casanova voor iedere dag!

Geplaatst op zaterdag 21 november 2015

Een Casanova voor iedere dag!

De Ahr is een van de onbekendere wijngebieden in Duitsland. De streek is in tegenstelling tot wat men zou verwachten een paradijs voor mooie rode wijnen van Spätburgunder en Frühburgunder. Weingut Kreuzberg bewijst dat zelfs Cabernet Sauvignon zich thuisvoelt op de leisteen en het vulkanisch gesteente van de Ahr!

Sint Maarten: patroon van wijnmakers en fijnproevers

Geplaatst op zondag 08 november 2015

Sint Maarten: patroon van wijnmakers en fijnproevers

Op de 11 november gaan kleine kinderen traditiegetrouw langs de deur om snoep bij elkaar te bedelen uit naam van Sint Maarten. Martinus is patroonheilige van velen: soldaten, kleermakers, wijnbouwers, horecapersoneel én geheelonthouders?! En wil je een goede oogst? Roep Sint Maarten aan. 

Don’t rock the grapes

Geplaatst op zaterdag 02 april 2016

Don’t rock the grapes

Het lijkt een hit onder de wereldsterren: een eigen wijngaard. Brangelina heeft er een in Zuid-Frankrijk en Sting boert in Toscane. Hij vertroetelt zijn druifjes zelfs met gitaarspel. Daar kunnen Brad en Angelina niet tegenop. Maar smaakt de wijn van de troubadour dan ook beter? Dat is de vraag.

Op safari door de Zuid-Rhône

Geplaatst op donderdag 03 december 2015

Op safari door de Zuid-Rhône

De Zuid-Rhône kent vele gemeente-appellaties. Als wijntoerist kun je je uit gemakzucht laten verleiden tot de geijkte paden. Je loopt dan wel de kans dat je voorbij gaat aan prachtige wijnen en veelbelovende wijnboeren. De oplossing is simpel. Boek een wijnsafari!

Die Booohdem!!

Geplaatst op zondag 15 november 2015

Die Booohdem!!

Beaumes de Venise is vooral bekend vanwege zijn zoete witte wijnen van de Muscatdruif. Minder bekend is de zoete rosé en zelfs de zoete rode wijn. Droge rode wijn maken ze echter ook in Beaumes de Venise en met succes. Het geheim zit in ‘die booohdem’. 

It’s a giant Suzuki!

Geplaatst op maandag 02 november 2015

It’s a giant Suzuki!

Nee, niet het automerk, maar een kleine fruitvlieg bezorgt menig gewasteler sinds een aantal jaren kopzorgen. Met de sushi en sashimi is helaas ook de drosophila suzukii uit Japan komen overwaaien. Een 3 millimeter klein beestje met een verwoestend effect.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons