Wijngebieden

Ieder land en iedere streek brengt zijn eigen specifieke wijnen voort. Dat heeft niet alleen te maken met klimaat, bodem en wetgeving, maar ook met de smaak van de wijnboeren. Wij hebben voor u de belangrijkste achtergrondinformatie bij elkaar gezet over de wijngebieden in ons assortiment.

Champagne

Champagne

De Champagne is de meest noordelijke streek in Frankrijk waar wijnbouw plaatsvindt. Samen met de Ardennen vormt het gebied de regio Champagne-Ardennen. Gelegen op de 49ste graad noorderbreedte is de streek uiteraard beroemd om zijn mousserende wijnen.

Elzas

Elzas

De Elzas (in het Frans: Alsace) is een streek die meteen aanspreekt door haar lieflijke en gemoedelijke karakter en je terugvoert in de tijd. De Elzas is de meest oostelijke wijnstreek in Frankrijk, gelegen tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten, in het noorden begrensd door Straatsburg, in het zuiden door Mulhouse.

Limburg

Limburg

Voor de wijnbouw in Limburg is met name het Heuvelland in het zuiden van belang met een belangrijke uitzondering in Midden-Limburg: het witte stadje Thorn gelegen aan de oevers van de Maas. De heuvels in Zuid-Limburg vormen de uitlopers van de Ardennen en de Eifel en bieden de ideale ondergrond voor terrasvormige wijngaarden op hoogtes tot 200 meter.

Pfalz

Pfalz

De wijnstreek Pfalz (Nederlands: Palts) is een Duits wijnbouwgebied genoemd naar de gelijknamige regio Pfalz in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Met meer dan 225 vierkante kilometer aan wijngaarden - waarop meer dan 100 miljoen wijnstokken staan - wordt jaarlijks zo’n 2,5 miljoen hectoliter wijn gemaakt.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons