Wijnboeren Pfalz

balk wijngebied pfalz

Bekijk ook onze beschrijving van het wijngebied Pfalz.

Herrengut St. Martin en Vinification Ludwigshöhe

HERRENGUT ST MARTIN en VINIVICATION LUDWIGSHOHE

Men neme: twee frisse jonge gasten met visie, durf en het diepere inzicht dat ze elkaar complementeren. Het resultaat: twee broers die samen een familiebedrijf naar nieuwe hoogten stuwen. Christian zorgt dat er mooie wijn in de kelder komt en aan Florian de schone taak die weer uit de kelder te loodsen naar de klant.

Weingut Schwarztrauber

SCHWARZTRAUBER

Pal ten noorden van Neustadt an der Weinstrasse ligt het plaatsje Mittelhaardt, waar de wijnvelden van de familie Schwarztrauber een prachtige aanblik bieden. Begin jaren tachtig stapt zoon Gerhard  in het wijnbedrijf dat zijn ouders in de jaren zestig hebben opgericht.

Weingut Münzberg

MUNZBERG teaser

Het wijngoed Münzberg dankt zijn naam aan de vondst van een Romeinse munt in zijn topwijngaard, waarvan de Grosses Gewächs-percelen de veelzeggende naam Schlangenpfiff hebben meegekregen. De bodem van de Münzberg bestaat uit zand, leem en mergel.

Weingut Weegmüller

WEEGMULLER

De familie Weegmüller heeft letterlijk een eeuwenlange ervaring in de wijnbouw. Sinds 1685 zijn de voorouders van de zussen Stefanie en Gabriëla al wijnboer. Vanaf 1737 zijn zij gevestigd in Haardt, het balkon van de Pfalz, dat niet alleen een prachtig zicht biedt over de Rijnvallei, maar ook volrijpe wijnen.

Weingut Meßmer

MESSMER

De broers Martin en Gregor zwaaien samen de scepter over Weingut Meßmer. Gregor is de keldermeester en Martin zorgt voor de marketing. Hoewel het wijngoed pas in 1960 het levenslicht zag, wist vader en stichter Herbert Meßmer het in relatief korte tijd tot grote hoogten te stuwen.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons