Domaine Paul Dock

DOCK

De voorouders van de huidige eigenaar strijken begin 18de eeuw neer in het plaatsje Heiligenstein en intussen heeft Paul Dock ruim veertig jaar ervaring als wijnmaker. Bij aanvang begonnen met 5 ha. wist hij door slimme handelsgeest uit te groeien tot de 8,5 ha. die zijn bedrijf vandaag de dag groot is.

Kwaliteit gaat voor kwantiteit en daarom worden alle druiven handmatig geplukt. Rijping van de wijnen vindt plaats in grote foeders, waarbij Dock op meesterlijke wijze de balans bewaart tussen primaire fruitaroma’s en secundaire toevoegingen die houtlagering met zich mee brengt. De beroemdste druif van het dorpje mag natuurlijk niet in ons assortiment ontbreken: de Savagnin Rosé, verwant aan de Gewürtztraminer. Deze druif is minder kruidig-aromatisch dan de Gewürtztraminer en gemiddeld iets hoger in de zuren, waardoor het een prima begeleider is van spijzen voor liefhebbers van een volle wijn met veel honingrijp fruit en verfijnde speculaaskruiden.

Uniek voor wijnen van de Savagnin druif is dat zij worden gebotteld onder de geografische aanduiding Klevener en niet onder de naam van de druif zoals gebruikelijk in de Elzas. De Klevener de Heiligenstein hebben we in ons assortiment in twee versies: een half-droge vol fruitige spijsbegeleider en een  zoete honingzachte wijn om bij de open haard op een koude winteravond van te genieten óf bij een heerlijk fruitdessert.

Ga voor ons volledige assortiment Paul Dock naar de Wijnshop.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons