Domaine de l’Oberhof

Domaine l'Oberhof

Weinig dorpjes in de Elzas zijn mooier dan Kaysersberg, de geboorteplaats van Albert Schweitzer en thuisbasis van een prachtig wijndomein mét een Nederlands tintje. De familie Salzmann-Thomann woont en werkt al vele generaties lang op het domein van wat ooit een abdij was midden in het kloppende hart van Kaysersberg.

Zoon Luc heeft inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen in de wijnkelder. Vanuit de binnenplaats kijkt de jonge wijnboer uit over zijn zonovergoten druivenhellingen, waarvan er twee de Grand Cru status hebben, om dan bescheiden glimlachend te constateren dat er niet veel mooiers is in het leven. Maar dan hebben we het nog niet over de wijnen gehad! Het prachtige meso-klimaat van dit kleine stukje paradijs proef je terug in het glas. Stuk voor stuk wijnen met een volle body, een hoge smaakintensiteit van tropisch fruit en kruidigheid en een heerlijk lange afdronk. Hét bewijs dat bewuste reductie in de wijngaard de intensiteit in het glas ten goede komt.

Wij  selecteerden voor u een ongekend kruidig, volle Sylvaner en Pinot Gris. Van de Schlossberg treft u in ons assortiment een Riesling Grand Cru aan die nu al op dronk is, maar die ook met gemak nog een leven voor zich heeft. Datzelfde geldt voor de Pinot Gris ‘S’. Wel een Cru, maar niet als zodanig op het etiket. En proeven we hier niet de begeleidende hand van wijnmeester Trimbach?

Ga voor ons volledige assortiment Domaine de l’Oberhof naar de Wijnshop.  

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons