Domaine Halbeisen

Domaine Halbeisen

In het pittoreske middeleeuwse dorpje Bergheim is het wijndomein Halbeisen gevestigd. Omgeven door wijnvelden gelegen op rijke kalkgronden, verbouwt dit vijftiende eeuwse riddergeslacht sinds 1737 zijn wijndruiven. Kroon op het werk van de familie Halbeisen is de toekenning van de Grand cru status aan de velden gelegen op de Altenberg.

De wijnen van Halbeisen zijn een goed bewaard geheim om twee redenen: het overgrote deel wordt in het eigen restaurant verschonken én de lokale bevolking heeft lang voor ons bezoek de kelderschatten van dit wijnhuis ontdekt. Schoorvoetend heeft de charmante eigenaresse een uitzondering gemaakt en mogen wij de wijnen prijsgeven aan Nederland. In het door witte wijnen gedomineerde assortiment was de keuze toch verrassend snel gemaakt. De vins d’exception werden de uitverkorenen: Sylvaner, Pinot Blanc en Pinot Gris.

Drie witte druivensoorten die enige maanden op hout zijn gelagerd en naast fruit ook secundaire aroma’s zoals vanille en toast hebben meegekregen, waardoor de wijnen een mooie gelaagdheid krijgen. Wit en hout is een combinatie die slechts weinigen in de Elzas aandurven. Domaine Halbeisen besluit ieder jaar aan de hand van de resultaten in de wijngaard welke druiven voor houtlagering in aanmerking komen. Het resultaat is verbluffend mooi en culinair uitstekend inzetbaar! 

Ga voor ons volledige assortiment Halbeisen naar de Wijnshop. 

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons