Wijnproeverijen en workshops Wijnproeverijen

Tijdens een wijnproeverij van Bisschopswijn maakt u op een geheel andere manier kennis met wijnproeven dan u wellicht gewend bent. Bij ons gaat het niet alleen om proeven, maar ook om het educatieve element. Vinoloog-sommelier Claudia Bisschops zorgt voor een proefervaring en praktische informatie tegelijk! Claudia verzorgt op uw of onze locatie proeverijen, workshops en cursussen. Uiteraard kan voor iedere gelegenheid een arrangement op maat worden samengesteld.

Niet alleen groepen die willen kennismaken met wijn, maar ook de "gevorderde" wijndrinker die zich wil verdiepen, is bij Claudia  in goede handen. Onderstaande arrangementen verzorgen wij met veel plezier voor u. Maar een thema op maat is ook mogelijk. Bisschopswijn verzorgt hierbij al het glaswerk en zorgt dat alles netjes wordt opgeruimd. Indien uw interesse is gewekt, aarzel dan niet en neem contact op via onze contactpagina voor meer informatie en voor het overleggen van uw specifieke wensen.

Proeverij “Champagne en mousserende wijnen”

Champagne en mousserende wijnen

Een bijzondere proeverij waarin Claudia Bisschops u kennis laat maken met de bijzondere wereld van mousserende wijnen en champagne. Zij onthult aan u de geheimen van de bubbels in de fles.

Proeverij “Limburgs mooiste”

Limburgs Mooiste

In deze proeverij staat de Limburgse wijn centraal! Aan bod komen bodem, klimaat, druivensoorten en ontwikkelingen in de wijnbouw in Limburg. Uiteraard vloeien de mooiste Limburgse wijnen daarbij rijkelijk.

Wijn-Spijs proeverij

Wijn en spijs

Een verrassende proeverij waarin Claudia Bisschops u leert hoe u een wijn en een gerecht kunt combineren. Ger Hindriks zal hierbij zorgen voor kleine culinaire hapjes om de theorie en praktijk aan elkaar te koppelen. Een aanrader voor diegene die thuis is in de keuken en de kelder of hier meer over wil leren!

Proeverij “eigen assortiment”

Eigen assortiment

Een proeverij met wijnen uit het eigen assortiment. Naast het educatieve karakter van deze proeverij vertellen wij graag inhoudelijk meer over onze filosofie en die van de wijnboeren met wie wij samenwerken.

Proeverij “druivenras en terroir”

Druivenras & terroir

Een interessante proeverij met wijnen van één of 2 druivenrassen. U kunt de wijnen optimaal met elkaar vergelijken. Aan bod komen de effecten van vinificatiemethode, terroir en wel/geen houtlagering op de smaak van de wijnen, als ook de natuurlijke smaak van de gekozen druivensoorten. Na afloop van deze proeverij bent u in staat deze effecten te proeven!

Limburgse Lekkernijen

Bijlage “Limburgse lekkernijen”

Bij iedere proeverij is het mogelijk om een aanvullende charcuterie en kaas bijlage te bestellen bestaande uit hoogwaardige en exclusieve producten van Limburgse bodem.
Kosten per persoon: € 10,-.

De Bisschopshoeve

  • Sibberkerkstraat 91
    6301 AV Valkenburg a/d Geul

Volg ons